Om oss

Familjen "L" som i Lögnäs Gård

Vi som äger och driver Hotell & SPA Lögnäs Gård heter Linda och Lars Andersson. Larsär 7:e generationen här på Lögnäs Gård. Till familjen hör även Lovisa och Love samt katten Lufsan, med andra ord familjen L. Här har i alla tider bedrivits mjölkproduktion men detta avslutades våren 2012 för att lämna plats till ett kvighotell för ca: 150 djur, det är ett modernt lantbruk med automatisk utfodring och utgödsling med andra ord: ”all inclusive för 4-benta”

Men det var 2005 vår resa började vad gäller "all inclusive för 2-benta" (hotellet).

1988-1990
Jag och Lars var vid ett flertal tillfällen på samma tillställningar genom åren. (utan varandras vetskap) Lars är den där typiska lantbrukaren, arbeta, dansa, (duktig på att dansa) sova..... nöjd med det lilla.... han fortsatte att arbeta hemma på gården med mjölkproduktion, svin, potatisodling & spannmål.

1991-1995
Jag Linda tog studenten 1991 och gjorde ett större kliv........ flyttade söderut, började studera ekonomi i Lund, kom på att det var väldigt tråkigt men fortsatte på kvällstid. Jag arbetade dagtid, fick börja resa i arbetet vilket gav mersmak. Jag har haft förmånen att kunna resa, upptäcka världen och träffa många fantastiska människor, Det blev alla världsdelar och i alla fall ett 75 tal länder, många gånger i arbete vilket ger en helt annan bild av respektive land och leverner än när man besöker ett land som turist. Jag är oerhört tacksam för dessa år...
Lars arbetar fortfarande på gården och våra vägar har ännu inte korsats, vilket skulle dröja till 2002.

Samtidigt hade mitt hjärta börjat bulta för företagande. I mina ögon är livet ganska enkelt, arbetar man hårt ska man ha lön för mödan, i synnerhet som egen företagare där du faktiskt offrar både, ekonomi, hälsa, fritid, kärlek, familj & barn för dina kunders/gästers bästa. (låter galet för er anställda, jag vet....) men så är mitt liv och jag älskar det....

1996-2001
1996 var sista gången jag fick en lön från en annan arbetsgivare än mej själv.........., det ångrar jag inte en sekund men här följde några tuffa, lärorika men fantastiska år!

2002-2003
2002 är året när jag och Lars träffades,.............. han var sej lik och inget hade förändrats... kan det va så tänkte jag, imponerande, min värld hade varit så otroligt annorlunda. Men på något sätt var det nog dags att "landa" ...... Jag flyttade till Lögnäs Gård samma år men fortsatte med mitt företagande utanför gården. Lars arbetade på gården, precis som vanligt...

2004
Jag blev gravid och lite frågor började så klart dyka upp.... vad händer nu?
Jag skulle inte kunna vara hemifrån och sköta mina företag så mycket som tidigare efter vi fått barn,
lantbruket hade med åren försämrats, Lögnäs Gård behövde utvecklas för att existera, som sagt vad gör vi nu?

2005
Lovisa föddes och det var dags att ta beslut på hur vi skulle göra! Efter många om och men och med ett förflutet inom Hotell & restaurang samt alla mina resor jorden runt var det dags för gästerna att resa till oss i stället. Vi skulle bygga en Hotell, spa, & konferensanäggning! En galen idé tyckte de flesta..... Det var vår gamla 3-längade förfallna gård från 1800-talet som till en början fick stå till tjänst.

2006
Vi började hyra ut 4 st rum och en lägenhet i del av vårt boningshus sommaren 2006, detta var en test om vi verkligen vågade fortsätta och satsa... (egentligen hade jag Linda redan bestämt mej att vi skulle fortsätta utveckla hotellet men lät Lars tro att han hade något att säga till om...de går liksom bättre då)


2007
Arbetet började och jag sålde slut på rummen innan vi ens hade fått bygglov. Efter hårda förhandlingar, mycket arbete och positiv inställning stod de första rummen tillsammans med konferenssalar och matsal klara midsommar 2007. Vi fortsatte byggandet efter sommaren och hela hotellet stod klart med sina 34 rum i Maj 2008, (4 Juni föddes Love och jag ville vara klar innan dess) därmed Laholms kommuns största hotell.

2008
Vi hade under denna tid förvärvat granngården Larstorps Gård som är föregångare till Lögnäs Gård och varit i Lars släkts ägo från det den byggdes i början av 1800-talet tills för 50 år sedan. Önskemål från gästerna fanns om en spa-avdelning samt fler konferens och festsalar. Sagt och gjort det här måste vi göra något av!

2009
Vi började bygga igen och i gamla svinahuset öppnade vi i Februari 2010 vår nya Spa-avdelning med behandlingsrum, festsal samt konferenssalar som blev mycket populärt.

2010
Trettonafton 5/1 invigde vi festsalen med vårt eget bröllop, som Lars sa det var ju dags och det fanns ändå
ingen återvändo...bygget var inte klart, värmen kopplades på samma dag liksom toaletterna men det blev en lyckad fest och vi är fortfarande gifta...

2011
Boningshuset på Larstorps Gård var vi tvugna att riva då det var i dåligt skick men vi bestämde ganska snart att den skulle byggas upp igen men då lite högre och bredare samt i korsvirke. (jag är från Båstad som tillhör Skåne, där korsvirke har en självklar plats i alla skåningars hjärtan) Det skulle ge plats på 6 st ”vanliga” lägenheter, dessa hyrs ut månadsvis och man möblerar själv. 1/9-2013 var alla hyresgästerna inflyttade och verkar trivas som fisken i vattnet.

2012
2012 var det dags att ta tag i vår fjällstuga i Lindvallen iSälenfjällen,härligt för Er som älskar snö och skidåkning, en gammal stockstuga med perfekt läge i skogen men med gångavstånd till liftar, skidspår, restauranger och shoppingcenter vid Sälfjällstorget i Lindvallen.

2013
Hösten 2013 stormade det rejält och vi blev av med en hel del bl a 500m2 tak på vår loge på Larstorps Gård. Inget ont som inte har något gott med sej.......Då var frågan, vad gör vi nu?

2014
Så vårt nästa projekt blev ett nytt konferenscentra med 6 st konferenssalar, grupprum, en stor lounge & kök i en genuin miljö med stora fönster och fantastisk utsikt. Detta tillsammans med modern teknik´och god mat måste vi bli det själklara valet vad gäller konferens.......Detta stod klart vintern 2015.

2015
Sommaren 2015 stod vårt nya Barnens Lögnäs klart. Vi vill att alla barn ska ha det bra, då har föräldrarna också det......Vi har skapat en stor "hage" med olika sorters djur, minigrisar, dvärggetter, får & lamm, höns & kycklingar, kaniner, Jämtgeten Labolina och Göingebocken Laban. Alla bor de i sina egna små röda stugor med vita knutar. Klappa, mata och kela med dem så mycket du vill. Vi har även katter & kattungar, kor & kalvar och islandshästar. Vi har även lekstuga, lekplats, gunghästar och en stor klätterställning.

2016
Under 2016 byggdes ny lounge och lekrum (tidgare konferenssalar), större kök till festsalen och vårt nya spa-bygge påbörjades (också i fd konferenssalar).

Det var hög efterfrågan på stugor i Sälen så 2016 började vi bygga en stuga till på tomten (idén var 2 nya stugor) men man får börja någonstans. Tanken var att en hel familj, föräldrar, barn, barnbarn skulle kunna resa på semester och umgås tillsammans och bo på samma "tomt" men i olika stugor, (för allas bästa) Det tar sej....

2017
I januari invigde vi vårt nya fantastiska spa som blivit mycket populärt. Det blev pricken över i. Bokningar och gäster ökade, rummen blev ofta fullbokade men vi kunde ta fler gäster i restaurang och spa men var gör vi av dem på natten? Pling, en nu idé föddes och ett nytt bygglov lämnades in! Vi skulle bygga en stor ställplats med alla faciliteter för husbilar/husvagnar...

Stuga nr: 2 blev klar i Lindvallen, Sälen.....

2018
Ställplatsen med faciliteter och el är klar, liksom nya laddstolpar till Elbilar (tänkte var lika bra när vi ändå är igång och efterfrågan lär inte minska). Med husbilspaket upplever du det bästa av två världar...välkomstrdrink, kvällsbuffé/3-rätters middag, kaffe, fritt spa med alla dess tillhörigheter, hotellfrukostbuffé men du kan ändå "sova i egen säng" dessutom till ett fantastisk pris, kan det bli bättre?

Hösten 2018 hade vi så mycket gäster och matsalen blev "för liten" så vi har byggt en stor vintertädgård med stort öppningsbart glastak på hela vår "gamla" innergård (även tidigare gödselplatta), då kan vi nyttja den hela året. Vi har flyttat ut receptionen, möblerat med sköna loungemöbler, vi tänder brasan och "piffar" till baren.

Däremellan färdigställde vi den sista stuga nr: 3 Lindvallen, Sälen som redan var uthyrd från Jul 2018. Tur man är tidsoptimist, (livet blir enklare då, åtminstone för stunden...) Puh den blev klar.....

2019
Vi utökar och förbättrar på Barnens Lögnäs löpande under 2019. Vi har gjort en ny mysig uteservering i vår trädgård med klassiska bersåmöbler omgivna av "ätbara buskar & träd" såsom, Hallon, Päron, Äpple, Jordgubbar, Rabarber, Smultron, Körsbär mm. Vi har stängt vår ena festsal ochbyggtom till relaxavdelning för våra spa-gäster.Vi har påbörjat bygget av 2 st nya lägenheter på Larstorp Gård.

2020
Corona satte käppar i hjulet för oss, inget ont som inte har något gott med sej...... Vi tänker om och tänker nytt och satsar utomhus.....så vi byggde ett nytt aktivitetscenter på 1200 m2 varav 500 m2 under tak. Där kommer vi ha våra 5/10-kamper, Yoga, Linedance, musiquiz mm. Vi uppdaterar Barnens Lögnäs med stort schackspel på mark, "inte nudda marken bana" samt fler roliga saker både för 4-benta & 2-benta samt 2 nya stora hagar att leka i. Under sommarhalvåretpåhelger ochlov kommer vi servera fika i stallet på Barnens Lögnäs eller ute på gödselplattan.....där vi gjort uteservering.

En ny parkering för att alla besökare ska få plats har också kommit till liksom en utökning av vår husbilsparkering. Vi har även byggt en uppskattad tältplats där man kan bo i eget tält med samma paket som hotellgästerna, "tälta light". Allt utomhus för att anpassa oss till den Corona-tid......vi fick gå igenom.

2021
Som sagt Covid-19 fortsätter att "gäcka" oss....Elplatserna till husbilarna har blivit fler, totalt 30 st. Tältplatsen har blivit större... Nya hagar är byggda och Alpackor införskaffade på Barnens Lögnäs.... En tanke på att utvidga vårt spa ytterligare börjar ta form... Ny reception med mer plats är på G, allt för att "sprida våra gäster med gott avstånd".

Vi kommer även bygga ut en av våra stugor i fjällen så att alla får plats... det blir 12 bäddar med nytt kök, ett nytt badrum, ett nytt varagsrum och 2 nya sovrum. En vedeldad bastu med tillhörande grillplats står också på schemat. Perfekt att värma sej i innan man "rullar sej i snön".

2022
Vi har byggt en ny Hundrastgård som blev mycket uppskattad. Ett nytt hus har tillkommit för vår nya reception, den gamla receptionen i Vinterträdgården har blivit en ny bar.

Vi hann även bygga ut en av våra stugor i fjällen så att alla får plats... det blev 12 bäddar med nytt kök, ett nytt badrum, ett nytt varagsrum och 2 nya sovrum. En vedeldad bastu med tillhörande grillplats blev det också. Perfekt att värma sej i innan man "rullar sej i snön".

2023

Under 2023 blir 2 nya lägenheterklara för långtidsboende, man flyttar in med egna möbler och bor så länge man vill (för de som vill stanna länge på Lögnäs Gård). Barnens Lögnäs utvecklas ytterligare liksom Lögnäs-kampen med alla våra aktiviteter.

Urmärkelser

 • Nominerad till årets nykomling 2007
 • Årets nykomling 2007, Laholms kommun
 • Nominerad till årets Landsbygdsföretag 2007, Laholms kommun
 • Årets Landsbygdsföretag i Halland 2008, Hushållningssällskapet
 • Årets kvinnliga företagare i Halland 2009, Centerpartiet
 • Årets företagare i Halland 2009, Länsförsäkringar
 • Årets Spjutspetsföretagare i Sverige 2011, LRF – Lantbrukarnas riksförbund
 • Nominerad till årets kvinnliga företagare 2011
 • Årets kvinnliga företagare 2011 i Laholms kommun
 • Nominerad till årets entreprenör 2018
 • Nominerad till Årets Företag 2019
 • Vann Årets Företag 2019
 • Årets Gasell 2021 utsett av Dagens Industri
 • Nu har vi tappat räkningen och Lögnäs Gård rullar på med glada och nöjda gäster! (smile)

VI ÄR KRANMÄRKTA!

Vi har fåtthållbarhetsmärkning för vårkranvattenanvändning!

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Genom kranmärkningen visar viatt vitar ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

Läs mer om Kranmärkning>

Vi välkomnar gäster på cykel!

Hos oss kan du som kommer på cykel bo med full hotellstandard i vårt Lanthotell, i B&B eller med självhushåll i "Villan" med egen inglasad veranda, utedäck och trädgård.

Vi erbjuder förutom logi, spa & restaurang:
- Tryggt förvar av cykel,
- Möjlighet till avspolning av cykel
- Cykelpump
- Erbjuder vatten till vattenflaskan
- Lån av verktyg

Vi inehar F-skattesedel, ansvarsförsäkring och integritetspolicy

Välkommen till oss!